Smer-SD podľa SaS zohyzďuje Ústavu SR

NETKY.SK • 1 September 2014, 15:45 • 2 min
Smer-SD podľa SaS zohyzďuje Ústavu SR

BRATISLAVA - Liberáli nesúhlasia s tvrdeniami predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD), že zmena Ústavy SR nemala poškodiť práva ľudí s inou sexuálnou orientáciou na Slovensku. Podľa šéfa SaS Richarda Sulíka ide o okaté naháňanie politických bodov zo strany Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

"Aby niekto v ten istý rok zohyzďoval ústavu 'ochranou manželstva' ako zväzku jedného muža a jednej ženy a deň pred Dňom ústavy SR vyhlásil, že ide meniť legislatívu v prospech homosexuálov, tak to už je schizofrénia," povedal predseda SaS Richard Sulík.
      

Smer-SD si podľa jeho slov z ústavy spravil trhací kalendár, pomocou ktorého uzatvára politické dohody s KDH. "Je to nechutné a v súvislosti s dnešným Dňom ústavy SR to vyznie o to horšie," uzavrel Sulík.
      

Zmena, ktorá ústavne zakotvila manželstvo ako zväzok jedného muža a jednej ženy a účinnosť nadobudne v septembri, v žiadnom prípade nemala za cieľ poškodiť práva ľudí s inou sexuálnou orientáciou. "Na straníckej úrovni hovoríme o tom, že chceme podporovať také čiastkové zmeny v právnom poriadku, aby niektoré oprávnené požiadavky z hľadiska reálneho života mohli uplatňovať aj tí, ktorí žijú v iných vzťahoch, ako je manželstvo definované ústavou," povedal v diskusnej relácii na portáli Teraz.sk Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies