Smer–SD podal návrh na odvolanie Sulíka

NETKY.SK • 9 Jún 2022, 18:56 • 2 min
Smer–SD podal návrh na odvolanie Sulíka

BRATISLAVA – Opozičný Smer-SD vo štvrtok podal žiadosť na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej by sa mali poslanci zaoberať odvolaním ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z materiálu zverejnenom na stránke NR SR. Návrh okrem zástupcov Smeru-SD podpísali aj nezaradení poslanci Tomáš Taraba, Štefan Kuffa a Filip Kuffa. Predseda parlamentu musí schôdzu zvolať do siedmich dní. Zvolanie schôdze poslanci odôvodnili pasivitou Sulíka pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných hmôt. Výsledkom nečinnosti ministra je podľa nich nekontrolovateľný nárast cien energií a pohonných hmôt s drastickými dopadmi na životnú úroveň.

 

img

 

„Rozhodujúcim momentom, ktorý viedol skupinu poslancov NR SR k podaniu tohto návrhu, bola absolútna ignorancia slovenských národných ekonomických záujmov pri ostatnom zasadnutí Európskej rady, na ktorej lídri členských štátov EÚ prijali ďalšie sankcie proti Ruskej federácii, okrem iného aj v oblasti dovozu a spracovania ruskej ropy,“ uviedli poslanci. Sankcie podľa navrhovateľov výraznejšie poškodia Slovensko, jeho občanov a podnikateľskú sféru ako samotnú Ruskú federáciu.

 

img

 

Sulík svoje konanie pri rokovaní o sankciách tento týždeň obhajoval. Hoci EÚ umožní dovoz ruskej ropy ropovodmi, problémy bude mať slovenská rafinéria Slovnaft so zákazom dovozu pohonných hmôt a olejov vyrobených z ruskej ropy do štátov EÚ. To znamená, že rafinéria nebude môcť produkty exportovať a musela by produkciu znížiť pod technologické minimum. Sulík tvrdí, že o týchto komplikáciách premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) ešte pred samitom v Bruseli informoval.

 

Možno vás zaujme: AKTUALIZÁCIA: Matovič sa obvineného šéfa Tiposu nezastal, dôveruje polícii. Premiér sa vyjadrí až po skončení vyšetrovania



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies