Smer-SD odmietol opravu zákona o dvojakom občianstve

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 11:19 • 2 min
Smer-SD odmietol opravu zákona o dvojakom občianstve

BRATISLAVA – Dopady zákona o dvojakom občianstve, ktorý parlament schválil na konci prvej vlády Roberta Fica, sa nezmiernia.

slovakia

left justify in out

Vládny Smer-SD dnes v parlamente zamietol novelu zákona o štátnom občianstve, v ktorej nezaradení poslanci Daniel Lipšic a Jana Žitňanská z dôvodu vyváženosti záujmov navrhovali umožniť slovenským občanom nadobudnúť cudzie štátne občianstvo bez straty štátneho občianstva Slovenskej republiky. O občianstvo SR by neprišli vtedy, ak by mali na území štátu, ktorého štátne občianstvo nadobudnú, povolený, registrovaný alebo inak evidovaný pobyt a v čase nadobudnutia cudzieho štátneho občianstva nemali trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.

Osobám, ktoré stratili slovenské štátne občianstvo nadobudnutím cudzieho štátneho občianstva novela umožňovala opätovné získanie štátneho občianstva Slovenskej republiky jednoduchším spôsobom, bez splnenia podmienok vyžadovaných pri štandardnom postupe. Podmienkou uplatnenia tohto ustanovenia je, že žiadateľ mal v čase nadobudnutia cudzieho štátneho občianstva v štáte, kde ho nadobudol, povolený, registrovaný alebo inak evidovaný pobyt najmenej šesť mesiacov, v čase nadobudnutia cudzieho štátneho občianstva nemal trvalý pobyt na území Slovenskej republiky a predložil doklady preukazujúce tieto skutočnosti. Lipšic a Žitňanská navrhovali, aby právna norma nadobudla účinnosť 1. januára 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies