Smer-SD: O prezidentskom kandidátovi by mal rozhodnúť 7. decembra

NETKY.SK • 21 Október 2013, 13:35 • 2 min
Smer-SD: O prezidentskom kandidátovi by mal rozhodnúť 7. decembra

BRATISLAVA – Snem Smeru-SD, na ktorom by sa malo rozhodnúť o prezidentskom kandidátovi strany, bude 7. decembra v Nitre. Ako povedala dnes pre agentúru SITA predsedníčka poslaneckého klubu strany Smer-SD Jana Laššáková, snemy Smeru-SD sa vždy konajú okolo 9. decembra, keď si strana pripomína svoj vznik.

slovakia

left justify in out

Podľa nej je tradíciou, že práve na snemoch sa schvaľovali všetky závažné rozhodnutia. Minulý rok na sneme schvaľovali kandidátov na predsedov samosprávnych krajov a v minulosti i podporu Ivana Gašparoviča. „Snem je najvyšší orgán strany. Prezidentská kandidatúra je otázka najvyššieho orgánu Smeru-SD,“ konštatovala.

Smer-SD zatiaľ nepovedal, kto bude kandidovať na post prezidenta alebo koho strana podporí. Zatiaľ sa čaká na rozhodnutie Roberta Fica, ktorý sa ku kandidatúre nevyjadruje. Podľa informácií agentúry SITA sa stále nerozhodol a čaká na vývoj ekonomiky i vývoj v podpore verejnosti pre jeho prípadnú kandidatúru.

Prezidentské voľby budú na jar. Na kandidatúru za prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásili podnikateľ Andrej Kiska, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, ktorý odišiel z KDH. Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, ktorého podporuje aj Most-Híd. SaS navrhla Petra Osuského, ktorý už vyzbieral dostatok podpisov. Kandidatúru oznámila aj Ľubica Blašková a Jozef Behýl avizoval, že sa bude uchádzať o post hlavy štátu. Kandidatúru zvažuje aj herec a bývalý politik Milan Kňažko. Svoje rozhodnutie by mal oznámiť 17. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies