SMER-SD nesúhlasí s predĺžením núdzového stavu

NETKY.SK • 24 Apríl 2021, 13:11 • 2 min
SMER-SD nesúhlasí s predĺžením núdzového stavu

BRATISLAVA - Najsilnejšia oficiálna opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) nepodporí predĺženie núdzového stavu, o ktorom sa bude hlasovať v Národnej rade SR. V relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko to povedal poslanec a podpredseda strany Richard Takáč.

slovakia

left justify in out

"Je nezmysel zase schvaľovať núdzový stav, my už na to dlhodobo poukazujeme. Táto situácia, ktorá tu je, môže v obdobnom stave trvať ešte niekoľko mesiacov. Čo budeme stále predlžovať núdzový stav?" povedal Takáč.

 

Ten dodal, že pandemický zákon by mohol byť riešením, ak nebude obmedzovať ľudské práva z hľadiska zákazu pohybu a vychádzania.

 

img


Podľa ministra životného prostredia Jána Budaja (OľaNO) opozícia "balamutí". "Jednoducho hovoria, že by sme mali zavrieť hranice a ľudí dať do karantény. Bez núdzového stavu na to nemáme právo," reagoval šéf rezortu.

 

Doplnil, že vláda hľadá taký návrh zákona, ktorý by nahradil núdzový stav. "Dával by vláde len také kompetencie, ktoré súvisia s týmto druhom prírodnej katastrofy," uzavrel Budaj.
 

Takáč okrem iného kritizuje postup vlády, ktorá sa obchádza vopred zavedené pravidlá COVID automatu. V relácii sa vyjadril, že "automat treba dodržiavať." Ak by sa mal COVID automat takto obmieňať, vláda by s tým podľa neho mala prísť už oveľa skôr. 

 

img

 

Celoplošné testovanie by sa malo podľa člena SMER-SD zrušiť. Na margo toho reagoval minister Budaj so slovami, že nový šéf rezortu zdravotnícva Vladimír Lengvarský "sľubuje zrušenie testovania. Keď bolo celé Slovensko čierne, bolo by nezodpovedné, keby sme niektorý nástroj z celej škály boja proti pandémii vynechali," doplnil na kritiku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona