SMER-SD napadne novelu zákona zvýhodňujúcu zaočkovaných na Ústavnom súde SR!

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 21:20 • 2 min
SMER-SD napadne novelu zákona zvýhodňujúcu zaočkovaných na Ústavnom súde SR!

BRATISLAVA - Opozičná strana Smer-SD sa po schválení novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia obráti na Ústavný súd Slovenskej republiky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii to oznámil predseda strany Robert Fico. Návrh je podľa neho „totálne diskriminačný" a zavádza na Slovensku dve kategórie ľudí – výhodnených a nezvýhodnených. Zdôraznil, že budú žiadať ústavný súd, aby ho vyhlásil za zákon, ktorý je v rozpore s Ústavou Slovenskej republiky.

 

img

 

"Všetci sme hlasovali proti tomuto zákonu. Sme úspešní na súdoch," dodal Fico. "Už tento týždeň podáme návrh na Ústavný súd SR," povedal.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Poznáme výsledky mimoriadnej schôdze národnej rady!


Nezaradený poslanec parlamentu a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini na tlačovej besede povedal, že všetci jedenásti poslanci okolo neho hlasovali proti predmetnej novele.

 

Rozprava v druhom čítaní by mala podľa Pellegriniho prebiehať v noci. Sme rodina podporila novelu napriek tomu, že Boris Kollár avizoval, že za ňu nezahlasujú.

Predmetnou právnou úpravou majú zaočkovaní získať výhody. Novela je aktuálne v druhom čítaní, parlament o nej rokuje v skrátenom legislatívnom konaní. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak na dnešnej tlačovej konferencii informoval, že nezaočkovaní v prípade zhoršenia epidemickej situácie nebudú platiť za testy do práce, pri návšteve obchodov a škôl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona