Smer-SD na nového ministra vnútra nominoval Tomáša Druckera

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 17:33 • 2 min
Smer-SD na nového ministra vnútra nominoval Tomáša Druckera

BRATISLAVA – Predsedníctvo Smeru-SD nominovalo na post ministra vnútra súčasného šéfa rezortu zdravotníctva Tomáša Druckera. Na ministerku zdravotníctva Smer navrhuje štátnu tajomníčku rezortu Andreu Kálavskú.

slovakia

left justify in out

Dezignovaný premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) to v utorok povedal novinárom po tom, čo sa prezident Andrej Kiska rozhodol nevymenovať novú vládu.

 

Pellegrini chce nový návrh na vymenovanie členov novej vlády Kiskovi doručiť v stredu. "V záujme vyriešenia tejto situácie sme sa rozhodli, že pánovi prezidentovi zajtra doručím nový návrh na vymenovanie členov vlády SR, ktorý bude obsahovať niekoľko zmien," povedal Pellegrini a oznámil nominácie Druckera a Kalavskej. Zmeny na ostatných pozíciách podľa Pellegriniho nebudú.

 

Nové nominácie podľa vlastných slov prediskutoval cez deň aj s prezidentom Kiskom. "Návrh vyšiel aj z našich vzájomných konzultácií a pán prezident je o všetkom podrobne informovaný," povedal. Kiska Pellegriniho informoval, že ráno po doručení návrhu, si novonavrhovaných ministrov zavolá na krátke stretnutie. "Aby si s nimi mohol prejsť konkrétne otázky v rezorte, ktoré ho zaujímajú," doplnil Pellegrini.

 

Po tom všetkom by mal prezident oznámiť termín vymenovania novej vlády. "Je dôležité, aby oznámil čo najskorší termín," poznamenal Pellegrini, ktorý by bol rád, keby Slovensko malo novú vládu už v piatok. Zdôraznil, že na Slovensku treba situáciu upokojiť. "Slovenská republika nemôže byť ešte niekoľko týždňov či nedajbože mesiacov bez legitímnej vlády, ktorá má parlamentnú väčšinu. Štát nemôže akoby stáť, spoločnosť je v napätí," uviedol.

 

Pellegrini nechce veľmi komentovať Kiskovo rozhodnutie nevymenovať ním navrhovanú vládu v pôvodnom zložení. "Dúfam, že sa nezakladá nebezpečný precedens, aký by hociktorá hlava štátu mohla využiť a prestať rešpektovať parlamentnú väčšinu," podotkol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona