SMER-SD: Každá zo štandardných strán je pre nás partnerom na rokovanie

NETKY.SK • 13 Február 2016, 14:40 • 2 min
SMER-SD: Každá zo štandardných strán je pre nás partnerom na rokovanie

BANSKÁ BYSTRICA - Smer-SD bude po voľbách rokovať o spolupráci so všetkými stranami, ktoré sa dostanú do parlamentu, primárne so štandardnými. Za tie považuje najmä KDH, Most-Híd a SNS. Na dnešnej tlačovej besede po programovej konferencii Smeru-SD to povedal podpredseda strany a šéf volebnej kampane Marek Maďarič.

slovakia

left justify in out

"Dôležité je, aby vznikla stabilná a funkčná vláda. V roku 2010 sa Smer-SD ako víťaz volieb obišiel, vytvorila sa nesúrodá vláda, ktorá hanebne skončila. Preto chceme byť súčasťou stabilnej koalície s menším počtom štandardných strán," vysvetlil Maďarič.

 

Na otázku, či niektoré spomedzi štandardných strán Smer-SD preferuje, Maďarič odvetil, že teraz je to predčasné. "Bude to závisieť od sily tej-ktorej strany a od otázky, ako sa dokáže naladiť na naše priority, a aj od postoja k bezpečnosti. Ak bude EÚ zavalená migrantmi, ak tu bude hrozba teroristických útokov, tak všetko ostatné nebude možné realizovať," myslí si Maďarič.

 

Smer-SD dnes rozhodol, že základný politický cieľ strany na roky 2016 až 2020 je ďalšie výrazné posilnenie sociálneho štátu a zvyšovanie životnej úrovne obyvateľov Slovenska tak, aby v roku 2020 dosiahla 85 percent priemeru EÚ. Cieľom jeho strany tiež je, aby sa slovenská ekonomika do roku 2020 stala najvýkonnejšou medzi krajinami V4. Smer-SD zároveň plánuje dosiahnuť v roku 2018 vyrovnaný rozpočet, dostať sa na predkrízovú úroveň v nezamestnanosti a pokračovať v ďalšom zvyšovaní minimálnej mzdy, pričom Fico by bol rád, ak by v novom volebnom období prekročila 500 eur. V súčasnosti je na úrovni 405 eur.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies