SMER-SD: Fico na sneme nespresnil o koľko klesnú ceny plynu

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 15:03 • 2 min
SMER-SD: Fico na sneme nespresnil o koľko klesnú ceny plynu

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico na sneme svojej strany Smer-SD nespresnil o koľko by mohli poklesnúť ceny plynu pre domácnosti.

slovakia

left justify in out

Zopakoval len to, čo už domácnostiam oznámil, že v rokoch v 2015 a 2016 pôjde o dvojciferný pokles cien plynu. To znamená, že ak zrátame zníženie cien plynu v roku 2015 a 2016 súhrnne pôjde o dvojciferné číslo. "Vidíme veľký priestor. Ale koľko to bude viac ako 10 % záleží ešte od okolností, ktoré sa budú vyskytovať,“ povedal na tlačovej besede po skončení snemu Fico.

 

Predseda najsilnejšej politickej strany taktiež oznámil, že vidí priestor od budúceho roka aj na pokles cien elektriny pre domácnosti. Tiež však nekonkretizoval o koľko by to mohlo byť. „Vplyv na elektrinu bohužiaľ nemáme, pretože v prípade elektriny je inak sprivatizovaný podnik. Napriek tomu počúvam, že aj v prípade elektriny by mohol regulačný úrad prísť s nejakými návrhmi na zníženie ceny elektriny vzhľadom na vývoj na medzinárodných trhoch,“ konštatoval premiér. 

 

Ceny plynu a elektriny sa pre domácnosti ostatne menili začiatkom tohto roka. Maximálne ceny elektriny klesli v priemere o 7 % a ceny zemného plynu o 0,23 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies