Smer-SD: Obchodné reťazce predávajú niektoré komodity až s 200-percentnou maržou!

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 16:09 • 2 min
Smer-SD: Obchodné reťazce predávajú niektoré komodity až s 200-percentnou maržou!

BRATISLAVA – Smer-SD chce zvolať mimoriadnu schôdzu k vysokým cenám potravín. V pláne má aj odvolanie agroministra Samuela Vlčana (nominant OĽaNO).

slovakia

left justify in out

„Dnes skupina 30 poslancov NR SR predložila návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, ktorá sa dotýka regulácie cien potravín. Uvedomujeme si, že schôdza bude opäť predmetom veľkej kritiky zo strany vládnej koalície a povedia, že ju treba 'zarezať'. Je dosť pravdepodobné, že nám neschvália program,“ spresnil Fico. „My však v tomto prípade nepýtame peniaze zo štátneho rozpočtu, nejdeme cestou znižovania DPH, ale chceme hovoriť o regulácii cien, ktorá je založená na znižovaní marží obchodných reťazcov na Slovensku,“ priblížil predseda Smeru.

 

img

 

Strana Smer-SD podľa Fica v návrhu žiada vládu, aby pri potravinách využila zákon o cenách. „Ten umožňuje, ak je mimoriadna situácia na trhu, že vláda má právo pristúpiť k regulácii cien u vybraného okruhu potravín s tým, že ako nástroj na reguláciu využije marže obchodných reťazcov.“

 

img

 

Marže obchodných reťazcov sú podľa Ficových slov „neuveriteľné“. „Sú komodity, ktoré sa predávajú v našich obchodných reťazcoch, kde je marža 200-percentná. Navrhujeme, aby pri zachovaní elementárnej miery ziskovosti boli marže (obchodu) znížené a ceny vybraného okruhu potravín budú ako-tak pod kontrolou,“ dodal Fico.

 

Možno vás zaujme: Opäť drahšie nakupovanie! Inflácia pri potravinách môže už čoskoro prekročiť úroveň 20 %



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies