Smer-SD chce poslať vláde kuchársku knihu

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 13:43 • 2 min
Smer-SD chce poslať vláde kuchársku knihu

BRATISLAVA - Poslanci Smeru-SD v piatok predložia návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR k cenám potravín.

slovakia

left justify in out

Predseda opozičnej strany Robert Fico na tlačovej konferencii uviedol, že chcú predložiť vláde doslova kuchársku knihu, návod, čo by vláda mala robiť, aby pomohla v boji proti zdražovaniu potravín a základných potravinových komodít. Predseda parlamentu musí následne podľa rokovacieho poriadku schôdzu zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

 

„Tento materiál, ktorý je veľmi komplexný a rozsiahly, nevznikol na zelenom stole v centrále Smeru-SD. Je výsledkom niekoľkotýždňového dialógu s potravinármi, s ktorými sme hovorili viackrát,“ konštatoval Fico.

 

 

Podpredseda Smeru-SD Richard Takáč komentoval, že predkladajú návrh na mimoriadnu schôdzu s 11 opatreniami. Sú to opatrenia ako regulácia cien energií pre výrobcov potravín a poľnohospodársku prvovýrobu zo strany štátu či daňovo-odvodové úľavy pre zamestnávanie zamestnancov výrobcov potravín a poľnohospodárskej prvovýroby. Taktiež aj časovo limitované kompenzácie povinných príplatkov za prácu v sobotu, nedeľu a za nočnú prácu napríklad na jeden kalendárny rok. „Treba pristúpiť na zníženie DPH, možnože na pol roka na nula percent,“ vyhlásil Takáč.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Sudkyňa podala trestné oznámenie na Roberta Fica!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona