Smer-SD by volilo takmer 30% občanov, Kotlebova ĽSNS sa drží na štvrtom mieste

NETKY.SK • 15 December 2016, 16:50 • 2 min
Smer-SD by volilo takmer 30% občanov, Kotlebova ĽSNS sa drží na štvrtom mieste

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali v novembri, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 29,5 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry MEDIAN SK s.r.o., ktorý robila v dňoch 31. októbra až 27. novembra na vzorke 1 016 respondentov.

slovakia

left justify in out

Respondenti boli starší ako 18 rokov a reprezentatívni z hľadiska veku, pohlavia, vzdelania, veľkosti miesta bydliska, kraja, národnosti a minulej volenej strany. Agentúra odpovede zbierala vo forme osobného rozhovoru (približne 80 % údajov) a webdotazníka (20 % údajov).


Na druhom mieste by podľa prieskumu skončila strana Sloboda a Solidarita (SaS), ktorej by svoj hlas odovzdalo 15 percent respondentov. Nasleduje Slovenská národná strana (SNS) s podporou 11 percent, Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko (9,5 %), hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (7 %), strana Most-Híd (7%), Kresťanskodemokratické hnutie (6,5 %) a hnutie Sme rodina - Boris Kollár (5 %). Mimo parlamentu by podľa prieskumu ostala Strana maďarskej komunity (4 %) a #Sieť (2 %). Inú stranu by vo voľbách podľa prieskumu podporilo 3,5 percenta opýtaných.


Podľa prieskumu by sa na parlamentných voľbách určite zúčastnilo 31,5 percenta opýtaných a ďalších 21 percent by sa ich skôr zúčastnilo. Naopak, skôr by sa na voľbách nezúčastnilo 5,5 percenta respondentov a určite by sa nezúčastnilo 41 percent. Jedno percento opýtaných nebolo rozhodnutých, či by išli voliť. Agentúra predpokladaný zisk strán zaokrúhlila na pol percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies