SMER sa nevzdáva! Ďalšia mimoriadna schôdza v NR SR sa má týkať korupcie

NETKY.SK • 22 Jún 2021, 20:35 • 2 min
SMER sa nevzdáva! Ďalšia mimoriadna schôdza v NR SR sa má týkať korupcie

BRATISLAVA - Opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) bude iniciovať ďalšiu mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR (NR SR).

slovakia

left justify in out

Ako na dnešnej tlačovej konferencii povedal predseda Smeru-SD Robert Fico, jediným bodom programu má byť "štátna korupcia".

 

 

Fico naráža na obvineného bývalého šéfa kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta M., ktorý mal podľa jeho slov na základe udavačských výpovedí dostať lukratívne zákazky od štátu.

"Pán Ľudovít M. je podozrivý zo závažnej trestnej činnosti. Nielen, že je stíhaný na slobode, ale dostal aj tri zmluvy pre jeho firmu Lama. Považujeme to za štátnu korupciu a nevidíme dôvod, prečo by to malo byť zamlčané," priblížil Fico.

 

img

 

Smer má aj alternatívu 
Doplnil, že ak parlament neschváli program schôdze, predložia do pléna návrh na odvolanie člena vlády a v takom prípade sa bude musieť schôdza konať. Buď to bude podľa jeho slov návrh na odvolanie z funkcie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), ministra dopravy Andreja Doležala (nom. Sme rodina) alebo predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽaNO).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies