SMER sa k výrokom Flašíkovej Beňovej nechce vyjadriť

NETKY.SK • 25 Október 2014, 10:44 • 2 min
SMER sa k výrokom Flašíkovej Beňovej nechce vyjadriť

BRATISLAVA - Smer-SD sa k medializovaným vyjadreniam europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej na adresu katolíckych biskupov odmieta vyjadriť.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes pre agentúru SITA Ľubica Končalová z tlačového odboru strany, Smer-SD na vyjadrenia Moniky Flašíkovej-Beňovej nebude reagovať. Flašíková Beňová zverejnila na sociálnej sieti 19. októbra tento status: "Prekvapilo niekoho, že tí starí černokňažníci zasadali v princípe úplne zbytočne? A že celá synoda bola len sofistikovaný marketingový ťah slúžiaci na deklarovanie konzervativizmu a jeho moci medzi tými, ktorí kryjú pedofíliu, kokaín a Vatikánsku banku. Nuž, Boh ich vidí, chrapúňov starých." 

 

Vo štvrtok poslanec Národnej rady SR za KDH Jozef Mikloško pre výrok Flašíkovej Beňovej v parlamente interpeloval generálneho prokurátora SR Jaromíra Čižnára. "Poslankyňa týmto výrokom urazila takmer tri štvrtiny obyvateľov Slovenska a ponížila katolícku cirkev, jej hierarchiu, najmä seniorov. Pri podobnej situácii bola moderátorka RTVS Kristína Kormúthová okamžite vyhodená z práce. Čo mieni Smer a Generálna prokuratúra SR podniknúť proti tomuto nezodpovednému postoju?" uzatvára v interpelácii Mikloško. 

 

Konferencia biskupov Slovenska (KBS) je sklamaná z vyjadrení europoslankyne Moniky Flašíkovej Beňovej. „Sme zhrození, že SR zastupuje v Európskom parlamente človek, ktorý neprejavuje úctu voči starým ľuďom a ľuďom s hlbokým náboženským presvedčením, ktorí sú pozitívnou súčasťou spoločnosti v SR i EÚ,“ povedal pre agentúru SITA hovorca KBS Jozef



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies