Smer sa bojí, preto chce nočné víkendové rokovanie

NETKY.SK • 8 November 2014, 17:54 • 2 min
Smer sa bojí, preto chce nočné víkendové rokovanie

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD zvolal nočné rokovanie cez víkend, lebo má pred verejnosťou čo skrývať a bojí sa. Tvrdí to opozícia, ktorá chce na dnešnom mimoriadnom rokovaní Národnej rady SR odvolať premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pre údajné vytváranie korupčného prostredia.

slovakia

left justify in out

"Smer sa bojí toho, o čom sa má na tejto schôdzi rozprávať, nechce, aby sa o tom rozprávalo a skrýva to," vyhlásil dnes na tlačovej konferencii Ľudovít Kaník z SDKÚ-DS. Zdôraznil, že sociálni demokrati idú proti odkazu Novembra '89. "Za toto ľudia nestáli na námestiach, aby pomohli k moci úzkej skupine ľudí, ktorá cez napojenia na politické špičky tuneluje verejné financie," povedal Kaník.
      

Nočné víkendové rokovanie kritizuje aj László Solymos z Mostu-Híd. "Chápem, že pán Paška je nervózny a tečie mu do topánok, ale myslím si, že nočným rokovaním si skôr poškodí," myslí si Solymos. Nazdáva sa, že takýto postoj šéfa parlamentu je nedôstojný. Solymos zopakoval, že hoci Most-Híd nepodpísal zvolanie mimoriadnej schôdze, zúčastní sa na nej a bude hlasovať za odvolanie premiéra.
      

Rovnako bude postupovať aj KDH, ktoré tiež návrh na odvolanie Fica nepodpísalo. "Tejto schôdze sa zúčastníme a budeme hlasovať za odvolanie pána premiéra Roberta Fica," vyhlásil Pavol Abrhan (KDH). Pokiaľ ide o termín mimoriadnej schôdze, Smer-SD ho podľa Abrhana zvolil preto, že chce kauzu údajne predraženého CT prístroja v piešťanskej nemocnici zamiesť pod koberec. "Ubezpečujem vás, že sa mu to nepodarí," doplnil.
      

Martin Chren (nezaradený) zdôraznil, že dnešná schôdza by nemala patriť zlodejom, ktorí najradšej pracujú pod rúškom tmy. "Mala by patriť tým ľuďom, ktorí dokázali ukázať odvahu. Tým, ktorí sa neboja postaviť a bojovať za správnu vec," povedal Chren. Ako príklad odvážnych ľudí uviedol zamestnancov piešťanskej nemocnice, ktorí upozornili na údajne predražený nákup CT prístroja, ktorý mala dodať firma Medical Group v minulosti blízka predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi (Smer-SD).
      

Fico bude čeliť pokusu o odvolanie v tomto volebnom období už po tretí raz. Po prípadoch SPP a predaja emisií ho chce teraz opozícia zbaviť funkcie za údajné vytváranie korupčného systému. Tvrdí, že Smer-SD pod vedením Fica dlhodobo vytvára na Slovensku systém vedúci k podpore korupcie a klientelizmu a posúva demokraciu od západného typu k oligarchickej. Podľa opozície bohatne úzka skupina ľudí, pričom väčšina obyvateľstva chudobnie.
      

Podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze odovzdali v piatok (7.11.) 33 poslanci. Pod návrhom na zvolanie schôdze sú podpísané všetky opozičné strany (SDKÚ-DS, OĽaNO, SaS, nezaradení poslanci) okrem Mostu-Híd a KDH. Obe strany návrh podľa vlastných slov nepodpísali preto, že podľa nich sa kolegovia z opozície trochu unáhlili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona