Smer: Predsedníctvo o prezidentskom kandidátovi bude v stredu

NETKY.SK • 16 December 2013, 16:09 • 2 min
Smer: Predsedníctvo o prezidentskom kandidátovi bude v stredu

BRATISLAVA – Predsedníctvo Smeru-SD, ktoré sa má zaoberať výberom prezidentského kandidáta, by malo byť v stredu popoludní. Predseda Smeru-SD Robert Fico zatiaľ nepovedal, či bude v roku 2014 kandidovať za prezidenta. Rozhodnutie o prezidentských voľbách má byť podľa neho kolektívnym rozhodnutím Predsedníctva Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Na kandidatúru za prezidenta je potrebných buď 15 podpisov poslancov NR SR, alebo 15-tisíc podpisov pod petíciu od občanov. Prezidentskú kandidatúru zatiaľ ohlásil poslanec NR SR Radoslav Procházka, podnikateľ Andrej Kiska, herec Milan Kňažko, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský, ktorý odišiel z KDH. Rada KDH ako prezidentského kandidáta schválila Pavla Hrušovského, ktorého podporuje aj Most-Híd. SaS navrhla Petra Osuského. Kandidátom Strany maďarskej komunity do prezidentských volieb je Gyula Bárdos. Kandidatúru oznámila aj Ľubica Blašková a 75-ročný vedec Milan Melník. Jozef Behýl, ktorý sa venuje najmä tretiemu sektoru, avizoval, že sa tiež bude uchádzať o post hlavy štátu. Kandidovať chce aj invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Kandidatúru oznámil aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies