Smer odhlasoval dlhšie rokovanie, šéfa NKÚ chce voliť v stredu dopoludnia

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 17:28 • 2 min
Smer odhlasoval dlhšie rokovanie, šéfa NKÚ chce voliť v stredu dopoludnia

BRATISLAVA - Rozprava k návrhu na voľbu nového predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) dnes zrejme potrvá dlhšie.

slovakia

left justify in out

Možnosť predĺženia rokovacieho dňa aj po 19.00 h, maximálne však do 21.00 h, odhlasovali poslanci Smeru-SD na návrh predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Smer-SD).
     

Do rozpravy je ešte písomne prihlásených deväť členov snemovne, následne bude možné prihlásiť sa ústne. Diskusia sa začala o 14.00 h a plán bol, že samotná tajná voľba šéfa NKÚ sa začne dnes po 17.00 h. Veľký záujem poslancov diskutovať to však neumožnil. Zároveň hrozilo, že pre vysoký počet rečníkov by sa debata neskončila ani v stredu dopoludnia, pričom od 14.00 h je naplánovaná diskusia o eurofondoch.
     

"Dali ste verejný prísľub, že parlament nebude rokovať v noci, ale vždy len v riadnom čase," odkázal Pellegrinimu líder OĽaNO Igor Matovič. Šéf parlamentu reagoval, že je len 17.00 h a záleží len na poslancoch, ako si budú regulovať čas.
     

O post predsedu NKÚ sa uchádzajú traja nominanti. Maroša Žilinku, prokurátora a bývalého štátneho tajomníka na ministerstve vnútra za vlády Ivety Radičovej, nominovalo KDH, podporu má u 60 opozičných poslancov. Henrietu Crkoňovú, bývalú vedúcu služobného úradu na ministerstve školstva za vlády Smeru-SD, navrhli poslanci Marián Kvasnička (nezaradený) a Štefan Kuffa (OĽaNO). Karola Mitríka, bývalého šéfa SIS, navrhol predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies