Smer narýchlo zmenil zákon, ktorý mal zbaviť Lidl podnikateľského oprávnenia!

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 09:54 • 2 min
Smer narýchlo zmenil zákon, ktorý mal zbaviť Lidl podnikateľského oprávnenia!

BRATISLAVA - Smer-SD podľa denníka SME zmenil zákon, podľa ktorého má obchodná sieť Lidl prísť o podnikateľské oprávnenie. Lidl opakovane zákazníkom vydával bločky z chybných pokladníc.

slovakia

left justify in out

Finančná správa preverovala vyše tristo bločkov z chybných pokladníc Lidla, no všetky tržby mala firma zaúčtované. Zákon však podľa denníka káže, aby napriek tomu prišla o živnosť, bez ktorej nemôže podnikať.

 

Smer-SD však ešte minulý týždeň v utorok (8.7.) zákon zmenil. Od októbra prídu o živnosť podnikatelia až vtedy, keď im Finančná správa dokáže, že cez opakované chyby v pokladniciach znižovali tržby a podvádzali pri platení dane z pridanej hodnoty.

 

Chybné pokladnice objavila Finančná správa v Lidli ešte začiatkom roka, návrh na zrušenie živnosti odvtedy nepodala. Prečo, oficiálne nekomentuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies