Smer: Najskôr treba chrániť Slovensko, potom pomáhať migrantom

NETKY.SK • 19 September 2016, 09:29 • 2 min
Smer: Najskôr treba chrániť Slovensko, potom pomáhať migrantom

BRATISLAVA – Sociálna demokracia nesmie podľahnúť slabosti v migračnej kríze. Tak znie jedna z ideových téz, ktorú pripravili na programovú konferenciu podpredseda Smeru-SD Pavol Paška a poslanec NR SR Ľuboš Blaha.

slovakia

left justify in out

Programová konferencia najsilnejšej vládnej strany bude v sobotu v Bratislave. Podľa materiálu, ktorý má agentúra SITA k dispozícii, najskôr treba chrániť Slovensko, potom pomáhať utečencom. „Také sú naše priority,“ píše sa v tézach, ktoré môžu členovia strany pripomienkovať dodnes.

 

Slovensko je podľa Pašku s Blahom krehká spoločnosť, ktorú si musíme chrániť. „Ako sociálni demokrati cítime obrovskú solidaritu s utečencami, obrovskú solidaritu s Európskou úniou, obrovskú solidaritu s každým, kto trpí, aj kto pomáha. Ale najväčšiu solidaritu cítime so Slovákmi, s našimi občanmi. Pretože taká je naša zodpovednosť. Odmietame slabosť. Štát musí byť silný, rozhodný a chrániť svojich občanov,“ uvádza sa v ideových tézach.

 

Smer-SD ako sociálnodemokratická strana má vážny problém s tým, aby sme niekomu dovolili spochybniť základné hodnoty, na ktorých je postavená moderná slovenská štátnosť deklarovaná Ústavou Slovenskej republiky, vrátane rovnosti mužov a žien, na ktorých stojí moderná Európa, moderné Slovensko, moderná sociálna demokracia, hovoria tézy. „Ochrana našich hodnôt je pre nás dôležitejšia než multikulturalizmus,“ zdôrazňuje pripravený dokument.

 

Bezpečné Slovensko a bezpečná Európa, to sú podľa ideových téz dva základné programové ciele sociálnej demokracie v ére islamského terorizmu. „Ukázali sme, že vieme Slovensko chrániť, a že nerobíme kompromisy, ktoré by ohrozovali našu bezpečnosť. Žiaden politik na Slovensku nepreukázal takú mieru odhodlania a kompetentnosti ako my pri ochrane Slovenska. Našu vlasť by nedokázali uchrániť poloblázni, extrémisti a politickí dobrodruhovia,“ píše sa v tézach s tým, že na rozdiel od nich Smer-SD preukazuje úctu k štátu, úctu k poriadku, úctu k bezpečnostným zložkám. „Slovensko nedokáže ochrániť nikto iný ako my,“ napísali Paška s Blahom.

 

Smer-SD si však váži menšiny, ktoré žijú na Slovensku. „Slovensko je otvorené slušným ľuďom. Ale všetko musí mať pravidlá. Slovensko si musí chrániť svoj charakter, svoju kultúru, svoju jedinečnosť,“ zdôrazňuje dokument. Zároveň pripomína že Slovensko je mladý štát, ktorý si len nedávno vybojoval vlastnú slobodu. Preto takú globalizáciu, ktorá by popierala našu identitu, vníma Smer-SD ako hrozbu. „Aj preto budeme aj naďalej veľmi tvrdo bojovať proti kvótam. Kvóty porušujú oba princípy zdravej migrácie, a teda aj suverenitu štátu, aj integračný potenciál. Kvóty sú neférové, umelé a nič neriešiace opatrenie,“ zdôrazňujú ideové tézy vládnej strany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies