Smer na občana kašle

NETKY.SK • 17 December 2013, 19:01 • 2 min
Smer na občana kašle

BRATISLAVA - Opoziční poslanci nesúhlasia s tým, že ohláseniu kandidatúry Roberta Fica na prezidentskú funkciu sa musel prispôsobiť aj parlament, ktorý nebude rokovať do 17:00, ale iba do 13:00

slovakia

left justify in out

Za obludnú aroganciu vládnej strany Smer-SD označil zablokovanie mimoriadnej schôdze k nebankovým spoločnostiam a nárastu exekučných konaní poslancami Smeru-SD nezaradený poslanec Alojz Hlina. Smer-SD tak podľa poslanca za OĽaNO Jozefa Viskupiča ukázal, že na občana kašle. "Niekomu v Smere veľmi záleží na tom, aby sa súčasný stav nezmenil," konštatoval Hlina.

Poslanec za SaS Ľubomír Galko na jednej strane považuje za najväčšiu tragédiu a hanbu Smeru, že sa vyhýba diskusii a bráni rozprave, na druhej strane vládna strana rozhodla o predčasnom ukončení rokovania Národnej rady SR. Pôvodne sa podľa Galka mala prebiehajúca 27. schôdza skončiť v stredu o 17:00. "Aby Robert Fico mohol s pompu ohlásiť kandidatúru na prezidenta, prinútia nás skončiť o 13:00. Taký narcizmus si nedovolil nikto ani v časoch Mečiara," konštatoval Galko. Zdôraznil, že to nemá spoločné nič s demokraciou a slušnou krajinou. 

Hlina pripomenul, že posledným bodom schôdze je jeho návrh novely, v ktorej chce definovať do zákona úžeru. Naznačil, že z diskusie o tomto bode sa môže stať v inej forme mimoriadna schôdza k nebankovkám. Opozícia tak podľa neho môže narušiť "selanku", na ktorú sa Smer-SD v stredu popoludní chystá. "Našou úlohou nie je byť skoro doma a vyhnúť sa zápche, ale pomáhať ľuďom," dodal Hlina. 

"Mohli sme vydať signál občanom, že parlament sa môže zaoberať problémami, ktoré ľudí trápia, týmto dávame signál, že Smer na občana kašle a chce sa zaoberať len riešením svojich záležitostí. Ak si niekto myslí, že debata o zlom stave v téme úžery nie je vhodná na parlamentnú debatu, zásadne sa mýli," poznamenal Viskupič. 

Nezaradený Daniel Lipšic upozornil, že ak 30 poslancov môže zvolať mimoriadnu schôdzu, musí sa aj konať a uskutočniť sa, ak má to právo byť reálne. "Úžernícke spoločnosti okrádajú ľudí bez ohľadu na to, koho volia. Nie je to téma politická, ale občianska," dodal Lipšic. Smer-SD podľa jeho slov priestor pre úžernícke spoločnosti skôr zväčšuje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies