SMER: Kde sú reakcie pravicových politických subjektov v EĽS?

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 09:27 • 2 min
SMER: Kde sú reakcie pravicových politických subjektov v EĽS?

BRUSEL/BRATISLAVA - Maďarský parlament s väčšinovým zastúpením vládnej strany Fidesz prijal v minulom týždni antieurópske uznesenie, v ktorom odsúdil správu Európskeho parlamentu (EP) zaoberajúcu sa aktuálnou situáciu u našich južných susedov. Je to o to závažnejšie, že daný dokument bol počas uplynulého plenárneho zasadnutia EP schválený veľkou väčšinou poslancov, vrátane zástupcov Európskej ľudovej strany (EĽS), ktorej je Fidesz aktívnym členom.

slovakia

left justify in out

Prezident Progresívnej aliancie socialistov a demokratov v EP Hannes Swoboda, vo svojej reakcii označil konanie maďarských zákonodarcov za priamy a bezprecedentný útok na inštitúciu Európskeho parlamentu. Je to podľa neho ďalším dôkazom toho, že Viktor Orbán (Fidesz) nerešpektuje hodnoty, na ktorých stojí európsky parlamentarizmus. 

Slovenská europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD) v tejto súvislosti poukazuje na chýbajúce reakcie a zásadné postoje zo strany slovenských politických subjektov, ktoré sú členmi EĽS. Pozn.: Členmi Európskej ľudovej strany (EĽS) sú KDH, SDKÚ-DS a SMK. „Ide pritom o obranu hodnôt a zásad európskej demokracie, chýba mi tu akákoľvek aktivita z pravej strany nášho slovenského politického spektra,“ zdôraznila europoslankyňa. 

Hannes Swoboda požaduje od zástupcov Európskej ľudovej strany (EĽS) stanovisko, akým spôsobom sa chcú vyrovnať so skutočnosťou, že člen ich politického zoskupenia odmieta úlohy a hodnotenia Európskeho parlamentu a ním demokraticky, väčšinovo prijatých dokumentov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies