Smer dnes oslávi 15. narodeniny, Pellegrini vidí úspešný príbeh

NETKY.SK • 6 December 2014, 07:33 • 2 min
Smer dnes oslávi 15. narodeniny, Pellegrini vidí úspešný príbeh

BRATISLAVA/NITRA - Pätnásť rokov existencie strany Smer-SD nebolo ľahkých, ale je to úspešný príbeh. Pre TASR to povedal podpredseda strany a šéf parlamentu Peter Pellegrini. Vládna strana práve dnes oslávi okrúhle narodeniny na sneme v Nitre.

slovakia

left justify in out

"Aj po pätnástich rokoch je Smer-SD jedinou stranou v parlamente, ktorá má takú stabilitu, akú má a ktorej klub neprišiel ani o jedného poslanca," zdôraznil Pellegrini. Zároveň priznáva, že kto robí, robí aj chyby. "Z mnohých sme sa poučili. Myslím si, že strana sa vyvíja, reaguje a vie sa poučiť z vlastných chýb. Verím, že vydrží takto stabilne a konsolidovane minimálne ďalších 15 rokov," poznamenal predseda Národnej rady SR.
      

Pellegrini je presvedčený, že do budúcnosti musí Smer-SD pokračovať v napĺňaní záväzkov, v konsolidácii, ale musí stále nachádzať aj riešenia v sociálnej oblasti. "Verím, že takto bude vyzerať naša politika aj v nasledujúcich rokoch," dodal.
      

Na slávnostný snem Smeru-SD je pozvaných 950 delegátov a aj český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). V programe je tradične vyčlenený čas na prejav šéfa strany a premiéra Roberta Fica, ale aj na tradičné odovzdávanie zlatých odznakov pre zaslúžilých členov. Personálne zmeny naplánované nie sú. Strana Smer vznikla v roku 1999, ustanovujúci snem sa konal 11. decembra 1999 v Stupave. Za predsedu bol zvolený bývalý člen SDĽ Robert Fico a vo vedúcej pozícii ostal dodnes. O päť rokov neskôr Smer integroval ľavicové strany SDSS, SDĽ a SDA a názov strany sa zmenil na Smer-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies