Smer dal funkcionárom odporučenie ako majú komunikovať tému referenda

NETKY.SK • 2 Február 2015, 11:21 • 2 min
Smer dal funkcionárom odporučenie ako majú komunikovať tému referenda

BRATISLAVA – Stranícka centrála Smeru-SD dala krajským a okresným funkcionárom odporučenie, ako majú komunikovať tému referenda. Vedenie strany sa zhodlo na jedinej vete:

slovakia

left justify in out

„Podľa strany SMER – sociálna demokracia by ľudia mali využiť ústavné právo zúčastniť sa na referende iniciovanom občianskou spoločnosťou a slobodne vyjadriť svoj názor na referendové otázky.“ Predstavitelia strany majú podľa inštrukcie opakovať túto tému.

 

Prezident Andrej Kiska vyhlásil referendum o ochrane rodiny na 7. februára. Hlava štátu tak urobila po tom, ako o ústavnosti referenda rozhodol Ústavný súd SR. Ten rozhodol, že v súlade s ústavou sú otázky: „Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?“, „Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?“ a "Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom vyučovania?“ Referendum so štyrmi otázkami žiadala vypísať Aliancia za rodinu, jej petíciu podpísalo približne 400-tisíc ľudí. Ústavnosť referendových otázok posudzoval ústavný súd na základe podania prezidenta Andreja Kisku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona