Smer chce umožniť vyššiu kapacitu domovov sociálnych služieb

NETKY.SK • 2 Október 2014, 10:39 • 2 min
Smer chce umožniť vyššiu kapacitu domovov sociálnych služieb

BRATISLAVA - Poslankyne za Smer-SD pod vedením bývalej ministerky Viery Tomanovej predložili do parlamentu návrh novely zákona o sociálnych službách.

slovakia

left justify in out

Novelou zákona chcú zabezpečiť možnosť poskytovateľa v domove sociálnych služieb s celoročnou pobytovou službou prispôsobiť prevádzkovanie zariadenia reálnemu dopytu po sociálnej službe. Regulácia počtu miest sa totiž nemá vzťahovať na domov sociálnych služieb s celoročnou pobytovou sociálnou službou, v ktorom sa poskytovala táto sociálna služba ku koncu minulého roka, ak poskytovateľ transformuje časť miest na zariadenie pre seniorov, resp. špecializované zariadenie.

 

Novela zákona by mala od začiatku februára budúceho roka vytvoriť možnosť opätovného zvýšenia, resp. zníženia počtu miest v domove sociálnych služieb s celoročnou pobytovou formou, ak sa uskutočnila transformácia počtu miest v domove sociálnych služieb s celoročnou pobytovou formou na sociálnu službu v zariadení pre seniorov alebo v špecializovanom zariadení. "Odstraňuje sa právna prekážka nezapísania takéhoto poskytovateľa sociálnej služby do registra poskytovateľov pre nedodržanie zákonom stanovenej kapacity a nemožnosti začať poskytovať sociálnu službu v domove sociálnych služieb s celoročnou pobytovou službou," uvádzajú predkladateľky novely zákona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies