Smer chce umožniť ústavnému súdu doručovať jeho rozhodnutia elektronicky

NETKY.SK • 4 September 2015, 11:29 • 2 min
Smer chce umožniť ústavnému súdu doručovať jeho rozhodnutia elektronicky

BRATISLAVA - Ústavný súd (ÚS) SR by mohol od budúceho roka doručovať všetky elektronické úradné dokumenty vrátane svojich rozhodnutí elektronicky.

slovakia

left justify in out

Počíta s tým novela zákona o organizácii ÚS SR z dielne poslancov Smeru-SD. "Navrhuje sa, aby Ústavný súd mohol postupovať podľa zákona o e-Governmente, vrátane možnosti elektronického doručovania rozhodnutí, predvolaní na pojednávania, ako aj iných písomností doručovaných do vlastných rúk," píšu predkladatelia návrhu.

 

Elektronické doručovanie by podľa nich pomohlo skrátiť prieťahy v konaní a zrýchliť tak konania. "Práve doručovanie spôsobuje najväčšie prieťahy v konaní, čím sa ochrana porušených alebo ohrozených subjektívnych práv stáva menej efektívnou a rýchlou," poukazujú.

 

Zmena zákona podľa sociálnych demokratov zaraďuje ústavný súd medzi moderné štátne inštitúcie e-Governmentu na Slovensku. "Zároveň umožňuje úspešné naplnenie cieľov projektu 'Elektronizácia služieb Ústavného súdu Slovenskej republiky' realizovaného ústavným súdom," dopĺňajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona