Smer by volilo 37,7 percenta, do parlamentu by prešla aj SNS, mimo SaS, SDKÚ, NOVA aj SKOK

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 11:45 • 2 min
Smer by volilo 37,7 percenta, do parlamentu by prešla aj SNS, mimo SaS, SDKÚ, NOVA aj SKOK

BRATISLAVA - Ak by boli parlamentné voľby v marci, z víťazstva by sa tešila strana Smer-SD so ziskom 37,7 percenta hlasov. Druhé miesto by obsadila strana Sieť s výsledkom 9,3 percenta. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by skončilo na tretej priečke s výsledkom 8,8 percenta.

slovakia

left justify in out

Podporu osem percent zaznamenalo rovnako Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) a Most-Híd. Do národnej rady by sa dostala aj Slovenská národná strana (SNS), ktorú by volilo 6,2 percenta voličov. Vyplýva to z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia, ktorý robila pre agentúru SITA od 17. do 23. marca na vzorke 1 448 respondentov starších ako 18 rokov na území celej republiky.

 

Do parlamentu by sa podľa prieskumu nedostala Strana maďarskej komunity (SMK), ktorú by volilo 4,7 percenta respondentov. Stranu Sloboda a Solidarita (SaS) by volilo 3,8 percenta, hnutie NOVA 2,8 percenta opýtaných. Podpora SDKÚ-DS bola v prieskume na úrovni 2,2 percenta, Komunistickú stranu Slovenska (KSS) by chcelo v národnej rade 2,1 percenta respondentov, Ľudovú stranu - Naše Slovensko (ĽS-NS) by volilo 1,5 percenta rovnako ako stranu Skok.

 

Respondentov sa v prieskume pýtali: "Ak by boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu alebo hnutie by ste volili?" Preferencie vyrátali z 59-percentnej účasti. Nerozhodnutých bolo 27 percent respondentov, voliť by nešlo 14 percent. Ak by sa voľby skončili zhodne s prieskumom, Smer-SD by mal v zákonodarnom zbore 73 poslaneckých mandátov, Sieť by získala 18 kresiel, OĽaNO by patrilo 17 miest. Z KDH a Mostu-Híd by do parlamentu išlo po 15 poslancov a 12 stoličiek by patrilo národniarom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies