Smer bude oslavovať výročie vzniku, personálne zmeny nechystajú

NETKY.SK • 5 December 2014, 11:10 • 2 min
Smer bude oslavovať výročie vzniku, personálne zmeny nechystajú

BRATISLAVA – Smer-SD v sobotu oslávi pätnáste výročie vzniku strany na slávnostnom sneme. Personálne zmeny sa nechystajú.

slovakia

left justify in out

„Na takýchto snemoch sa personálne veci riešiť nezvyknú. Na to bývajú pracovné snemy,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda strany Robert Kaliňák. Podľa neho pôjde o hodnotenie pôsobenia Smeru-SD v slovenskej politike. „Za tých 15 rokov je určite čo hodnotiť. Za tých 15 rokov je mnoho vecí, ktoré sa podarili a sú nespochybniteľné. Je to otázka postavenia Slovenska vo svete. Samozrejme, budeme hovoriť aj o veciach, ktoré nemáme dotiahnuté a ktoré dotiahnuť chceme,“ povedal Kaliňák s tým, že snem je priestor pre hodnotenie i výzvy do budúcna. „V takomto duchu sa snem bude niesť. Zároveň mi to pripomína, že som o 15 rokov starší,“ dodal Kaliňák.

 

Slávnostný snem Smeru-SD sa bude konať tak ako pred rokom v Nitre. Predseda strany Robert Fico by mal na ňom vystúpiť približne s 50 minútovým prejavom. Následne tak ako každý rok odovzdá niektorým členom stranícke vyznamenanie – zlaté odznaky. Počas programu vystúpia i hostia. Vytvorený je aj priestor na diskusiu, ktorá by mala trvať necelú hodinu.

 

Strana Smer-SD bola zaregistrovaná na Ministerstve vnútra SR 20. októbra 1999. Ustanovujúci snem strany sa konal 11. decembra 1999 v Stupave. Za predsedu bol zvolený Robert Fico, ktorý sa o post uchádzal ako jediný kandidát. Na post predsedu nepodali účastníci snemu nijaké iné personálne návrhy. Zo 128 hlasov získal Fico 127, jeden bol neplatný. Snem rozhodol, že predsedníctvo bude zložené z 10 členov a schválil stanovy strany. Podľa predsedu strany, bývalého člena Strany demokratickej ľavice (SDĽ) Roberta Fica vznikol Smer z presvedčenia, že politika na Slovensku sa má robiť iným štýlom a spôsobom ako doteraz. Prvoradým programovým cieľom Smeru bolo nastolenie poriadku, spravodlivosti a stability. Smer sa nezaradil ani do ľavého, ani do pravého politického spektra. 

 

V roku 2004 delegáti slávnostného V. snemu Smeru v Bratislave odsúhlasili integráciu so Sociálnodemokratickou stranou Slovenska (SDSS), Stranou demokratickej ľavice (SDĽ) a Sociálnodemokratickou alternatívou (SDA). Oficiálny názov strany je odvtedy Smer-sociálna demokracia a do loga pribudla červená socialistická ruža. V roku 2007 strana integrovala aj Ľavicový blok Jozefa Kalmana. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies