Smer bude diskutovať o návrhu KDH na definíciu manželstva

NETKY.SK • 18 Január 2014, 10:32 • 2 min
Smer bude diskutovať o návrhu KDH na definíciu manželstva

BRATISLAVA - Poslanecký klub Smeru-SD bude diskutovať o tom, ako sa postaví k návrhu ústavného zákona na definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy, ktorý do parlamentu plánujú predložiť poslanci za KDH.

slovakia

left justify in out

"Ide o závažnú diskusiu, spoločnosť sa za posledné desaťročia zmenila, posúvajú sa aj hodnoty. Možno by si táto diskusia zaslúžila väčší časový priestor," povedala pre agentúru SITA Laššáková. Podľa nej je predčasné hovoriť o tom, či Smer-SD návrh zákona podporí alebo nie. "Máme poslancov, ktorým je táto téma blízka, i takých, ktorí sú proti. Budeme postupovať zodpovedne," vysvetlila Laššáková.

Predsedníčka poslaneckého klubu zatiaľ rovnako nevedela konkretizovať, či vládna strana nechá poslancom pri hlasovaní o tomto zákone voľnú ruku. "Nechcem predbiehať, treba diskutovať. Môj osobný názor je, že Slovensko si tradične váži rodinu a manželstvo. Tak, ako sú tieto inštitúty zakotvené v ústave a ďalších zákonoch, sa mi zdá dostatočné," povedala Laššáková. 

Šéfka vládneho klubu od predsedu KDH Jána Figeľa dostala list, v ktorom ju kresťanskí demokrati pozývajú na stretnutie k návrhu, Laššáková ho neodmietne. 

Kresťanskí demokrati chcú doplniť slovenskú ústavu o definíciu manželstva ako jedinečného zväzku jedného muža a jednej ženy. Na marcovej parlamentnej schôdzi predložia návrh ústavného zákona, podľa ktorého Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru. "Ide o krátke a precízne výstižné vety, ktoré sú prevzaté z platného zákona o rodine, prijatého v roku 2005," uviedol Figeľ na tlačovej besede. Návrhu svojou účasťou na besede vyjadrila podporu aj prezidentka neziskovej organizácie Liga proti rakovine Eva Siracká. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies