Smer aj v Prešove vyzýva vysokoškolákov, aby sa stali poslancami

NETKY.SK • 18 August 2014, 12:04 • 2 min
Smer aj v Prešove vyzýva vysokoškolákov, aby sa stali poslancami

PREŠOV – Strana Smer-SD v meste Prešov ponúka dve miesta na kandidátnej listine do novembrových komunálnych volieb mladým do 26 rokov. Ponuka platí pre vysokoškolákov, ktorí chcú ovplyvniť svoje mesto a majú reálne návrhy na zmeny v ňom.

slovakia

left justify in out

„Táto výzva má niekoľko podmienok. Samozrejme, sú tam aj tie základné ako platný občiansky preukaz, trvalé bydlisko v meste Prešov a ďalšie v zmysle legislatívy, to znamená aj vek minimálne 21 rokov. Na druhej strane bude pre nás jedno z najdôležitejších kritérií predloženie materiálu v rozsahu maximálne dvoch strán A4, kde by mal uchádzač rozpísať svoje podnety, požiadavky, návrhy na zmeny či na realizáciu niektorých aktivít v rámci mesta Prešov,“ povedala predsedníčka Okresnej organizácie strany Svetlana Pavlovičová.

 

Tieto návrhy vyhodnotí Okresná rada strany Smer-SD a vyberie dvoch uchádzačov, ktorí absolvujú s predstaviteľmi strany v Prešove volebnú kampaň a v prípade, že vo voľbách uspejú, zasadnú do mestského parlamentu. Práve mladí ľudia chýbajú podľa Pavlovičovej najmä v regionálnej politike a toto je krokom na jej oživenie.

 

Termín ukončenia výzvy, teda termín odosielania prihlášok je 2. september a vyhodnotenie plánuje Pavlovičová na 10. september. Prihlášky je možné zasielať poštou na adresu sídla Okresnej organizácie strany Smer–SD na Bayerovej ulici v Prešove alebo mailom na okressmer@snv.sk. Obálka alebo mail musí byť označený heslom Staň sa poslancom Prešova.

 

Na otázku či strana Smer-SD pôjde do komunálnych volieb v meste Prešov samostatne alebo v koalícii s niektorou inou stranou Pavlovičová odpovedať zatiaľ nechcela, nevyjadrila sa ani ku otázke kandidáta na primátora mesta, pretože podľa nej prebiehajú posledné rokovania týkajúce sa novembrových volieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies