Smer a KDH predstavili kandidátku na primátorku

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 14:41 • 2 min
Smer a KDH predstavili kandidátku na primátorku

ZLATÉ MORAVCE - Na post primátorky Zlatých Moraviec bude kandidovať bývalá riaditeľka zlatomoravskej nemocnice Marta Eckhardtová.

slovakia

left justify in out

Predstavili ju dnes ako spoločnú kandidátku strany Smer-SD a KDH. Predsedovia okresných organizácií zároveň podpísali aj koaličnú dohodu, s ktorou pôjdu do jesenných komunálnych volieb. „Po nedobrej skúsenosti so súčasným primátorom, ktorého sme podporili pred štyrmi rokmi a ktorý sa hneď po voľbách začal správať čudne a prestal s nami komunikovať, sme teraz veľmi opatrne vyberali svojho kandidáta a myslíme si, že Marta Eckhardtová je nielen výborná manažérka a ekonómka, ale má aj ľudské kvality a mohla by pomôcť tomuto mestu, ktoré je v súčasnosti vo veľmi zlej finančnej situácii a neustále sú tu hádky medzi primátorom a poslancami,“ informoval predseda okresnej organizácie Smeru Marián Kéry po podpise zmluvy. Zároveň pripomenul, že sa pred časom ospravedlnil za to, že jeho strana podporovala súčasného primátora, ktorý sklamal nielen ich, ale najmä občanov Zlatých Moraviec. 

 

Predseda miestnej organizácie KDH Jaroslav Kráľ zas upozornil, že nechcú kopírovať vysokú politiku a sú otvorení každej strane, ktorá sa pridá a podporí ich kandidátku. „Už nás oslovila SNS a máme s nimi predbežnú ústnu dohodu a nebránime sa ani iným politickým subjektom, bohužiaľ iné strany už v našom meste nevyvíjajú väčšiu aktivitu, ale plánujeme osloviť osobnosti v meste, aby vyjadrili podporu našej kandidátke,“ povedal Kráľ. 

 

Marta Eckhardtová je v súčasnosti riaditeľkou neziskovej organizácie Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), ktorá spravuje topoľčiansku a levickú nemocnicu, neplánuje pre kandidatúru odísť z tohto postu. „Myslím, že zvládnem predvolebnú kampaň aj svoju prácu a v prípade, že nebudem zvolená, budem pokračovať v práci, keďže v zdravotníctve sa cítim veľmi dobre a aj kandidatúru na primátorku som dlho zvažovala, ale chcem priniesť pre mesto hlavne pokoj a spoluprácu a samozrejme chcem pomôcť mestskej nemocnici dostať sa z dlhov,“ povedala Marta Eckhardtová.

 

Predsedovia miestnych organizácií Smeru a KDH zároveň informovali, že postavia aj spoločnú kandidátku na poslancov a podľa dohody bude mať Smer v devätnásťčlennom zbore 12 poslancov a KDH sedem. V prípade oficiálnej podpory z SNS by po jednom poste uvoľnili pre túto stranu. Cieľom súčasnej dvojkoalície je podľa Kéryho nielen zlepšiť finančnú situáciu v meste a predovšetkým v mestskej nemocnici, ale aj znížiť počet poslancov a zároveň prehodnotiť volebné obvody. 

Svoju kandidatúru na post primátora v Zlatých Moravciach podľa nepotvrdených informácií zvažuje aj súčasný primátor Peter Lednár, bývalá primátorka Serafína Ostrihoňová alebo mestský poslanec Dušan Husár (SDKÚ, aktuálne nezávislý). Zatiaľ však svoju kandidatúru oficiálne nepotvrdili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies