Smer 11. októbra za euroval nezahlasuje, SaS ho podporí

NETKY.SK • 5 Október 2011, 23:27 • 2 min
Smer 11. októbra za euroval nezahlasuje, SaS ho podporí

Smer 11. októbra za euroval nezahlasuje, SaS ho podporí

slovakia

left justify in out

img

Opozičný Smer-SD nebude v utorok 11. októbra hlasovať v Národnej rade SR za euroval. Na dnešnej tlačovej konferencii to potvrdil šéf strany Robert Fico. Zároveň sa domnieva, že koalícia euroval schváli aj vďaka hlasom SaS v tento deň sama.
"Ak ho neschvália, musí prísť druhé kolo hlasovania. My by sme podporili euroval len vtedy, ak by boli vyvodené politické konzekvencie," deklaroval a pripustil, že ide aj o predčasné voľby.
Fico podľa svojich slov rokoval s partnermi v zahraniční aj s diplomatmi na Slovensku a všetci mu údajne potvrdili, že premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) oklamala celé Slovensko, keď hovorila, že vyjednáva o akomsi kompromise a že na jej návrhy jej partneri nehovoria nie. "Všetci, vrátane Merkelovej jasne povedali, že kompromis neexistuje a že buď SR schváli euroval so všetkými dôsledkami, alebo euroval ako taký pochová," upozornil.
Expremiér zároveň tvrdí, že vyjadrenia Radičovej a lídra SaS Richarda Sulíka, že Slovensko môže zahlasovať za euroval len vtedy, ak nás to nebude stáť ani cent, vníma eurozóna ako urážku a hlboké nepochopenie fungovania eurozóny.
Fico je presvedčený, že 11. októbra bude koalícia hlasovať o plnohodnotnom eurovale so všetkými dôsledkami. "Môžu hlasovať len o tom. Ak si SaS nájde akúkoľvek výhovorku a bude ju prezentovať ako kompromis, ktorý jej umožní zahlasovať za euroval, opäť táto strana poruší všetky prísľuby. Máme informácie, že sa hľadá riešenie, ako zdôvodniť hlasovanie SaS za euroval," povedal. Fico pripustil, že Sulík ako osoba bude hlasovať proti, no jeho poslanci by hlasovali za.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona