Smelí Ružomberčania chcú skončiť do tretieho miesta

NETKY.SK • 11 Júl 2013, 16:16 • 2 min
Smelí Ružomberčania chcú skončiť do tretieho miesta

RUŽOMBEROK - MFK Ružomberok vstupuje do novej sezóny 2013/2014 s výraznými personálnymi zmenami na všetkých úrovniach. Ako tradične, cieľom klubu v Corgoň lige je skončiť do tretieho miesta.

slovakia

left justify in out

"Áno, chceme byť v konečnej tabuľke medzi tromi najlepšími. V žiadnom prípade to však nevnímam ako nejaké ultimátum. Do každého zápasu pôjdeme s cieľom odviesť maximum a ak sa nám to bude dariť, klubové i moje osobné predsavzatie nemusia byť nereálne," vyjadril sa na štvrtkovej tlačovej konferencii nový tréner Liptákov Jozef Vukušič. Ten na lavičke nahradil Ladislava Šimča, ktorý odišiel do Nitry. Vukušič pozitívne zhodnotil prípravu svojich nových zverencov. "Jej ťažiskom bolo herné sústredenie v maďarskom Lipóte. Mali sme tam výborné podmienky a v rámci tohto prípravného bloku sme absolvovali niekoľko stretnutí s kvalitnými súpermi, ktorí nás dokonale preverili. Ružomberok v uplynulej sezóne produkoval behavý a sympatický futbal. V tom chceme pokračovať a pridať k tomu kvalitu navrch, zárukou čoho by malo byť kvarteto nových akvizícií na čele so Štefanom Zošákom, ktorý bol pred pár rokmi pri najväčších úspechoch futbalu pod Čebraťom," doplnil kouč, ktorý mužstvo MFK viedol už v časti súťažného ročníka 2003/2004.

Vukušičovými asistentmi sú Viliam Hyravý a Ján Haspra ml. "Išlo výlučne o moje rozhodnutie. Oboch veľmi dobre poznám už z môjho prvého pôsobenia v Ružomberku. Navyše, s Vilom som spolupracoval pri reprezentačnej 'dvadsaťjednotke'. Verím, že aj s trénerom brankárov Milanom Penksom nám to bude klapať," vyjadril sa Vukušič.

Uvoľnený post generálneho riaditeľa klubu zaujal Ľubomír Golis. "V Ružomberku je kvalitná mládežnícka pyramída. Práve na vlastných odchovancoch chceme stavať aj v budúcnosti. Naša 'devätnástka' by mala byť akousi rezervou prvého seniorského tímu," povedal Golis. K otázke klubového rozpočtu sa vyjadril pomerne tajuplne: "Konkrétnu čiastku vám nepoviem. Tá sa môže meniť v závislosti od výsledkov a celkového umiestnenia mužstva. Ak sa ciele naplnia, hráči a celý realizačný tím si finančne určite polepšia."

Kapitánsku pásku bude aj v nasledujúcom súťažnom ročníku nosiť na rukáve Tomáš Ďubek, ktorého minulý piatok vyhlásili za najlepšieho hráča Corgoň ligy 2012/2013. "Najmä na jar mi to strelecky sypalo. Bol by som rád, keby som v rovnakom trende pokračoval. Či však budem dávať góly ja, alebo niekto iný, to je úplne jedno. Prajem si, aby nám sezóna vyšla podľa predstáv a robili sme našim fanúšikom radosť," poznamenal člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie.

Káder MFK Ružomberok v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014:

Brankári: Lukáš Zich, Tomáš Lešňovský, Milorad Nikolič
Obrancovia: Lukáš Greššák, Lukáš Ondrek, Peter Maslo, Oliver Práznovský, Martin Nosek, Doran Adamovič
Stredopoliari: Léandre Gaël Tawamba Kana, Mário Almaský, Tomáš Gerát, Martin Nagy, Juraj Vavrík, Lukáš Lupták, Štefan Zošák, Richard Bartoš, Ivan Kotora, Filip Serečin, Tomáš Ďubek
Útočníci: Štefan Gerec, Adam Zreľák, Andrej Lovás

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Jozef Vukušič
Asistenti trénera: Viliam Hyravý, Ján Haspra ml.
Tréner brankárov: Milan Penksa
Vedúci mužstva: Peter Adamčiak
Lekári: František Rigo, Tibor Letko
Masér: Juraj Hervartovský



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies