Sme za dohodu, tvrdí Remišová ohľadom skladania novej vlády

NETKY.SK • 5 Marec 2020, 11:06 • 2 min
Sme za dohodu, tvrdí Remišová ohľadom skladania novej vlády

BRATISLAVA - Strana Za ľudí sa chce dohodnúť so šéfom Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igorom Matovičom. Krátko po začiatku rokovania lídra strany Za ľudí Andreja Kisku s Matovičom o tvorbe novej vládnej koalície to vyhlásila podpredsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová.

slovakia

left justify in out

Zálusk na zahraničie? 

Veronika Remišová odmietla hovoriť o tom, že má záujem o kreslo ministerky zahraničných vecí. "O postoch sme vôbec nerokovali, ani o menách," uviedla. 

 

img

 

Podľa nej strana Za ľudí už hovorila v súvislosti s tvorbou novej koalície o výhradách k hodnotovému smerovaniu Slovenska a jeho zahranično-politickému ukotveniu. "Ak chceme očistiť Slovensko od mafie, nemali by byť na ministerstvách ľudia, ktorí sú sponzori Smeru," podotkla.

 

Na predsedníctve strany sa rozhodne 

Strana Za ľudí dnes popoludní na svojom predsedníctve väčšinovým hlasovaním rozhodne, či sa stane súčasťou vlády pod vedením Igora Matoviča. Majú ju vytvoriť hnutie OĽaNO, Sme rodina a Sloboda a Solidarita (SaS).

 

img

 

Za iné zloženie

Kiskovci preferovali skôr vládu bez Sme rodina Borisa Kollára. "Sme pripravení vojsť do koalície, ale máme veľké nároky na morálny a odborný kredit budúcich členov vlády," povedal Kiska v utorok 3. marca po rokovaní Matovičom.

 

img

 

Ten stále verí, že sa štvorkoalíciu aj s Kiskovou stranou Za ľudí podarí zložiť. V prípade, že by Za ľudí odmietla ísť do koalície, Matovič je pripravenú vládnuť aj bez strany Andreja Kisku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies