Sme rodina nepodporí zákon, ktorý by zvýhodňoval zaočkovaných

NETKY.SK • 23 Júl 2021, 16:47 • 2 min
Sme rodina nepodporí zákon, ktorý by zvýhodňoval zaočkovaných

BRATISLAVA - Sme rodina nezahlasuje za novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorou majú zaočkovaní získať výhody. Vyhlásil to dnes predseda parlamentu a hnutia Boris Kollár.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19 by mali mať po novom viac slobody, napríklad pri vstupe do prevádzok či na hromadné podujatia.

 


Kollár pripomenul, že pred mesiacom predmetnú právnu úpravu vetovali a nedostala sa tak na rokovanie Národnej rady SR. Ako uviedol, tzv. očkovací zákon hnutie nepodporuje aj pre to, že k nemu zatiaľ dostal len návrhy typu, že možno budú hradené dva PCR testy a na antigénové testovanie budú musieť ľudia chodiť do nemocnice.

 

"Pýtam sa, ako budú ľudia chodiť 30, 40 kilometrov za 5 eurový antigén," povedal predseda parlamentu s tým, že ide o absolútne obmedzovanie ľudí.

 

Ako ďalej pokračoval, nie je vyriešená ani situácia s pendlermi. Hnutie požaduje, aby pendleri chodili do práce bez akéhokoľvek problému, len na základe preukazu pendlera. Ak sa situácia zhorší, potom sa môžu podľa neho pravidlá prehodnotiť. Ak pendlerov štát obmedzí, mal by PCR testy v plnej miere hradiť.

 

img


Predseda hnutia Sme rodina opakovane zdôraznil, že očkovanie je jediná cesta k slobode a je za to, aby sa ľudia očkovali v čo najväčšej miere.

 

"Absolútne však odmietame kategorizovať ľudí na dve kategórie, teda tých, ktorí sú očkovaní a môžu všetko a tých, ktorí nie sú a nemôžu nič alebo ich to bude stáť finančné zruinovanie rodín," uzavrel Kollár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies