Sme Rodina navrhuje exekučnú amnestiu: Kollár: Ľudia by mali platiť iba svoje skutočné dlhy

NETKY.SK • 21 September 2016, 11:27 • 2 min
Sme Rodina navrhuje exekučnú amnestiu: Kollár: Ľudia by mali platiť iba svoje skutočné dlhy

BRATISLAVA - Každý si musí svoj dlh zaplatiť, ale je neprípustné, keď má niekto po desiatich rokoch miesto 400-eurového dlhu v Sociálnej poisťovni nedoplatok 4 200 eur. Povedal to v stredu na tlačovej besede líder hnutia Sme rodina Boris Kollár.

slovakia

left justify in out

Podľa predkladateľov návrhu na vydanie zákona o upustení od vymáhania pohľadávok štátu a finančných inštitúcií z hnutia Sme rodina – Boris Kollár je na Slovensku v exekúcii asi milión občanov. "Vytvorili sme si tu po 27 rokoch armádu finančných otrokov, vystriedalo sa tu veľa vlád, nikto nemyslel na ľudí,“ povedal Kollár.

 

"Keď vieme oddlžiť banky, oligarchov, je našou povinnosťou oddlžiť aj bežných ľudí," dodal. Podľa neho si každý človek musí svoje reálne dlhy voči Sociálnej či zdravotnej poisťovni zaplatiť. Avšak zákonom chce umožniť, aby boli ľuďom odpustené trovy, ktoré si inštitúcie priratúvajú k dlhu.

 

Štát by mal vedieť podľa hnutia oddlžiť svojich občanov. Podľa poslanca Milana Krajniaka by takúto amnestiu mali dostať ľudia, avšak len výnimočne, teda len raz, aby nedochádzalo k zneužívaniu zákona. "Amnestia je časovo ohraničená a neopakovateľná," povedal poslanec Peter Pčolinský.

 

Poslanci tento návrh zákona prerokujú ešte počas prebiehajúcej deviatej schôdze. Cieľom ich návrhu zákona je vytvoriť podmienky na upustenie od vymáhania pohľadávok štátu a finančných inštitúcií voči občanom Slovenskej republiky, ktoré vznikli od 1. januára 1993 do 31. decembra 2016. Upustiť od vymáhania by však bolo možné za podmienky, že občan uhradí svoj dlh voči správcovi pohľadávky alebo finančnej inštitúcii do 30. apríla 2017. Po zaplatení dlhu mu budú odpustené úroky z omeškania a poplatky a správca pohľadávky podá návrh na zastavenie exekúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies