Sme rodina: Gratulujeme Veľkej Británii k rozhodnutiu vystúpiť z EÚ

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 09:46 • 2 min
Sme rodina: Gratulujeme Veľkej Británii k rozhodnutiu vystúpiť z EÚ

BRATISLAVA - Opozičná strana Sme rodina gratuluje všetkým Britom, ktorí prejavili vo štvrtkovom (23.6.) referende toľko vlastenectva a hrdosti, že sa im podarilo vystúpiť z EÚ. Vo videoblogu to vyhlásil predseda strany Boris Kollár s tým, že pre Veľkú Britániu sa nič nezmení, dostane však viac slobody.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Ostanú vo voľnom obchode, budú mať možno rovnaký štatút ako Švajčiari, ale nebudú im hlúpe hlavy z Bruselu určovať, ako má vyzerať uhorka, ako má byť zakrivený banán, či si majú vziať migrantov," tvrdí Kollár.

 

Podľa jeho slov sa teraz všetko zmení. "Každý by si mal uvedomiť, že ak bude nezmyselne tlačiť na pílu a snažiť sa hlúpymi zákonmi dostať sa do kúta, môže nastať aj slovenský brexit. Je teraz veľký tlak na EÚ, aby prehodnotila svoj pohľad na celkovú politiku," zdôraznil Kollár.

 

Šéf Sme rodina doplnil, že on vidí budúcnosť Slovenska v európskej komunite. "Ale nechať sa tlačiť do európskych zákonov a do vyhrážok kvôli imigrantom, to je silná káva. Bude musieť nastať rekonštrukcia EÚ, lebo sa naozaj rozsype," uzavrel.

 

Britskí voliči vo štvrtkovom referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

 

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies