Sme rodina chce v mediálnom zákone ešte upraviť právo na odpoveď

NETKY.SK • 15 Jún 2022, 16:50 • 2 min
Sme rodina chce v mediálnom zákone ešte upraviť právo na odpoveď

BRATISLAVA – Hnutie Sme rodina chce v mediálnom zákone upraviť právo na odpoveď pre politikov tak, aby sa dalo využiť aj pri domnienkach. Vyplýva to z vyjadrenia lídra hnutia a predsedu Národnej rady (NR) SR Borisa Kollára.

slovakia

left justify in out

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga to nepovažuje za potrebné. Politici podľa neho majú dostatočný mediálny priestor na komunikáciu svojich postojov. Kollár po presunutí hlasovania o mediálnom zákone ozrejmil, že potrebujú ešte upraviť niektoré veci. Problém vidí vo vecnom a „domnienkovom“ dôvode práva na opravu.

 

img

 

„Dnes, keď novinári povedia, že domnievame sa, že ste ukradli miliardu, domnievame sa, že ste zastrelili 15 medveďov, tak na to nemôžete reagovať a nemôžete žiadať právo na opravu, lebo je to domnienkové. My to tam chceme dostať. Aj týmto vám vedia uškodiť,“ uviedol. Do hlasovania o zákone v pléne parlamentu podľa jeho slov treba pripraviť drobný pozmeňujúci návrh. Na otázku, či s tým súhlasia koaliční partneri, odpovedal, že musia. „Inak by ten zákon neprešiel,“ dodal.

 

„Neviem, o akej úprave hovorí predseda parlamentu. Každý politik, keď chce, a špeciálne, keď je vo funkcii, tak médiá prídu na jeho tlačovú konferenciu, môže odpovedať, povedať akékoľvek posolstvo,“ poznamenal Šeliga s tým, že predloženú právnu úpravu považuje za dostatočnú. Politici podľa neho majú unikátny priestor na komunikovanie týchto vecí verejnosti.

 

img

 

V súvislosti s odsunutím hlasovania Šeliga poznamenal, že je to lepšie ako jeho neschválenie. Neočakáva, že by k legislatívnej úprave pribudol pozmeňujúci návrh obsahujúci reguláciu politických diskusií tak, ako to chcel zaviesť minister financií Igor Matovič (OĽaNO). Na otázku o množstve pozmeňujúcich návrhov reagoval tým, že zákon prišiel do parlamentu bez toho, aby bol riadne prerokovaný. Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) podľa neho podcenila situáciu. Dodal, že po presunutí hlasovania má šéfka rezortu kultúry ešte priestor rokovať s poslaneckými klubmi.

 

Možno vás zaujme: Ako rozhodla vláda s návrhom na odvolanie ministra Sulíka?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies