Sme rodina chce, aby spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 18:49 • 2 min
Sme rodina chce, aby spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili

BRATISLAVA – Hnutie Sme rodina chce, aby aktuálny spor v koalícii vyriešili tí, ktorí ho spôsobili. Hnutie zároveň deklaruje, že je pripravené pokračovať v spoločnom vládnutí do riadnych volieb, ale aj zahlasovať za predčasné voľby.

slovakia

left justify in out

V reakcii na rozhodnutie SaS o vypovedaní koaličnej zmluvy to uviedol predseda parlamentu a líder hnutia Boris Kollár. „Sme rodina nebude robiť prekážky ani problémy, keď sa dohodneme, že v nejakej forme to bude pokračovať ďalej a spolu to potiahneme až po riadne voľby v roku 2024,“ skonštatoval Kollár.

 

img

      

Rovnako bude hnutie postupovať, ak sa OĽaNO a SaS nedohodnú a padne rozhodnutie o predčasných voľbách. „Sme rodina nebude robiť problémy a bude hlasovať, aby boli predčasné voľby,“ doplnil Kollár. Strana SaS vypovedá koaličnú zmluvu. Od premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) očakáva vypracovanie novej, ktorá bude reflektovať na aktuálne politické reálie a z ktorej vyplynie, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) nebude členom vlády. Ak k tomu nedôjde do konca augusta, ministri

 

img

 

SaS podajú demisiu. Rozhodnutie strana prijala na stredajšej mimoriadnej rozšírenej republikovej rade. Ak by OĽaNO požadovalo vzápätí Sulíkov odchod, bude o tom šéf SaS rozmýšľať, keď to bude na stole. Svoje požiadavky plánuje strana predostrieť premiérovi písomne, aby sa aj na ich základe pripravila nová koaličná zmluva.

 

img

      

Predsedníctvo OĽaNO aj premiér Heger apelovali počas dňa na SaS, aby v koalícii zotrvala. Odchod Matoviča z vlády predsedníctvo hnutia odmieta. Nesúhlasí ani s predčasnými voľbami.

 

Možno vás zaujme: Strana Za ľudí urobí maximum pre to, aby koalícia dovládla vo štvorici



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies