Sme rodina by sa pridalo k rokovaniam o rekonštrukcii vlády, Kolíková je ochotná odovzdať svoj post ministerky

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 21:07 • 2 min
Sme rodina by sa pridalo k rokovaniam o rekonštrukcii vlády, Kolíková je ochotná odovzdať svoj post ministerky

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina je ochotné rokovať o prípadnej rekonštrukcii vlády. Po dnešnom rokovaní koaličnej rady to povedal predseda Národnej rady SR a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár. S vyjadrením prišla aj ministerka Kolíková.

slovakia

left justify in out

Zopakoval, že k tejto téme a o ďalšom postupe v koalícii bude Sme rodina rokovať na svojom predsedníctve v stredu 10. marca. Kollár však vylúčil alternatívu v podobe predčasných volieb.

 

Líder Sme rodina zároveň ozrejmil, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) bol na dnešnom rokovaní o jednotlivých alternatívach veľmi konštruktívny.

 

"Nikto nechce pád vlády, ale keď budeme robiť kroky k tomu smerujúce, tak je možné, že vláda padne. Pevne však verím, že každý člen koalície bude mať dostatok pudu sebazáchovy, aby sme k takémuto kroku nedospeli," uviedol.

 

img


Šéf parlamentu na záver doplnil, že nemá v pláne osobné stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

 

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) je pripravená "ponúknuť svoju funkciu". Po dnešnom rokovaní koaličnej rady k téme prípadnej rekonštrukcie vlády tak zareagovala na otázku o možnej výmene ministerských kresiel.

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona