Sme radi, že so SR budeme mať užšiu výmenu informácií

NETKY.SK • 17 September 2010, 10:06 • 2 min
Sme radi, že so SR budeme mať užšiu výmenu informácií

Sme radi, že so SR budeme mať užšiu výmenu informácií

slovakia

left justify in out

img

Rakúsky kancelár Werner Faymann po štvrtkovom summite Európskej únie vyjadril spokojnosť s tým, že slovenská vláda sa bude usilovať o čo najužšiu výmenu informácií na poli energetickej politiky i zlepšený bezpečnostný dialóg s Rakúskom.
      Vyjadrenie šéfa rakúskej exekutívy nadväzuje na stretnutie oboch predsedov vlád z nedele vo Viedni, kde lídri diskutovali o ekonomických otázkach a pokrývaní energetických potrieb v Európe.
      "Vítam, že slovenská premiérka preukázala ľútosť nad nedostatočnou výmenou informácií z minulosti, najmä čo sa týka zverejnenia štúdie o environmentálnych dôsledkoch dostavby jadrovej elektrárne v Mochovciach bez konzultovania s rakúskymi úradmi. Preto sme sa - ako susedské krajiny, ktoré majú výborné a priateľské vzťahy - dohodli, že výmena informácií i bezpečnostný dialóg sa musí zlepšiť," reagoval Faymann na otázku TASR.
      Rakúsko patrí ku krajinám, ktoré bojujú proti využívaniu jadrových elektrární ako energetického zdroja a tento náhľad zdieľa aj vláda kancelára Faymanna. Viedeň preto zostáva kritikom vo veci dostavby 3. a 4. bloku atómovej elektrárne v Mochovciach.
      "Naše pohľady na vec sa líšia, keďže Rakúsko sa rozhodlo ísť cestou bez jadrovej energie, ktorú nepovažuje za udržateľný zdroj, kým Slovensko pokrýva energetickú potrebu využívaním takýchto elektrární. Takže znovu môžeme len vyjadriť náš protest voči plánom týkajúcim sa 3. a 4. bloku v Mochovciach, ako aj ďalším plánom pre budúce využitie atómovej energie," zdôraznil rakúsky kancelár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies