Sme optimisti: Slováci neveria v brexit

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 14:05 • 2 min
Sme optimisti: Slováci neveria v brexit

BRATISLAVA - Slováci tesne veria v zotrvanie Veľkej Británie v Európskej únii.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu, ktorý formou osobného dopytovania sa uskutočnila agentúra FOCUS 3. až 9. mája na vzorke 1 003 respondentov, ktorí reprezentujú populáciu SR vo veku nad 18 rokov z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia.

 

Respondentov sa agentúra pýtala: "V júni sa vo Veľkej Británii uskutoční referendum o zotrvaní krajiny v Európskej únii. Ako podľa vás dopadne toto referendum – väčšina voličov bude hlasovať za zotrvanie krajiny v EÚ alebo väčšina voličov bude hlasovať za vystúpenie krajiny z EÚ?"

 

V zotrvanie krajiny v únii verí podľa prieskumu 41,4 percenta respondentov. Naopak, 39,9 percenta opýtaných si myslí, že Británia z únie vystúpi. Na otázku nevedelo odpovedať 18,6 percenta opýtaných.

 

Najviac v zotrvanie krajiny v únii veria voliči SMK, konkrétne 50 percent z nich. Nasledujú voliči Smeru-SD a OĽaNO-NOVA, spomedzi ktorých verí v zotrvanie krajiny v EÚ rovnako 48 percent. Naopak, vo vystúpenie veria najviac voliči strany Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, konkrétne 62 percent z nich. Nasledujú voliči SNS (55 percent) a OĽaNO-NOVA (42 percent).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona