Sme ochotní poskytnúť vojenskú techniku, ak neohrozíme našu bezpečnosť

NETKY.SK • 18 Marec 2022, 06:00 • 2 min
Sme ochotní poskytnúť vojenskú techniku, ak neohrozíme našu bezpečnosť

BRATISLAVA – Slovenská vláda je ochotná poskytnúť vojenskú techniku, ale len za podmienok, že neohrozíme bezpečnosť vlastnej krajiny. Premiér Eduard Heger (OĽaNO) o tom informoval na sociálnej sieti po štvrtkovom stretnutí s ministrom obrany Spojených štátov amerických Lloydom Austinom.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády zdôraznil, že si cení záväzok spojencov zvýšiť bezpečnosť Slovenska. Dodal, že už v najbližších dňoch príde na Slovensko z USA technika potrebná na zvýšenie obranyschopnosti. Heger s Austinom hovorili aj o pomoci Ukrajine, ktorú Slovensko poskytuje a bude v tom ďalej pokračovať. „Musíme spraviť všetko, čo je v našich silách, aby Ukrajina nepadla do rúk Vladimira Putina,“ podotkol Heger.

 

img

 

Ako dodal, Austin ho ubezpečil, že máme v USA silného spojenca, ktorý nám v prípade útoku okamžite príde na pomoc a ochráni slovenských občanov. „Tieto slová sú v čase, keď Rusko agresívne napadlo nášho východného suseda, veľmi dôležité,“ povedal premiér.

 

Možno vás zaujme: Lavrov letel do Pekingu, no z neznámych príčin tam nedorazil



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona