Sme najhorší v celej EÚ: Na Slovensku žije vyše 56% mladých ľudí stále s rodičmi

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 13:00 • 2 min
Sme najhorší v celej EÚ: Na Slovensku žije vyše 56% mladých ľudí stále s rodičmi

BRATISLAVA – V Európe stále žije mnoho mladých ľudí spolu so svojimi rodičmi, najmä v juhovýchodnej oblasti. Najhoršie sme však na tom na Slovensku!

slovakia

left justify in out

Infografika nižšie ukazuje veľký rozdiel medzi rôznymi regiónmi Európskej únie. Kým vo východnej a juhovýchodnej Európe žiť v dome rodičov nie je nič neobvyklé, tak v severných krajinách je to presne naopak. V Škandinávii je tento podiel najnižší, keď viac ako 95% mladých ľudí opúšťa rodný dom po dokončení štúdia. Najlepšie je na tom Dánsko, kde iba 1,8% mladých ľudí vo veku 25-34 býva naďalej s rodičmi.

 

V západnej Európe, podobne ako v USA, býva s rodičmi len 10-20% mladých ľudí aj po doštudovaní. V porovnaní s východnou a južnou Európou je to výrazný rozdiel, nakoľko v týchto oblastiach sa spoločné bývanie s rodičmi blíži až k 50% a v niektorých krajinách dokonca ešte viac. Úplne najhoršie je na tom Slovensko, kde až 56,6% mladých býva stále s rodičmi aj po doštudovaní.

Čo si myslíte vy? Prečo máme v Európe takéto veľké rozdiely?

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies