SmartWings sa vracajú do Maďarska, otvoria linky na juh Európy

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 17:41 • 2 min
SmartWings sa vracajú do Maďarska, otvoria linky na juh Európy

PRAHA - Český nízkonákladový dopravca Travel Service sa po troch rokoch vracia na maďarský trh pravidelných letov. Pod svojou značkou SmartWings ponúkne v lete šesť nových liniek na grécke ostrovy a na španielsku Malorku. Informoval o tom server E15.cz.

slovakia

left justify in out

Travel Service na maďarské lety nasadí Boeingy 737-800. S novými linkami sa zatiaľ počíta len na letnú sezónu, ich prevádzka by sa mala skončiť počas septembra a októbra. SmartWings už na maďarskom trhu v minulosti pôsobili. Najväčší rozmach tam značka zažila po páde národného dopravcu Malév, keď niekoľko mesiacov prevádzkovala pravidelné linky z Budapešti do viac než desiatky destinácií. Miesto po skrachovanom Maléve ale rýchlo zaplňovali aj ďalšie spoločnosti na čele s domácou firmou Wizz Air. SmartWings sa tak z maďarského trhu stiahli.
     

Okrem návratu na maďarský trh ponúknu SmartWings tento rok aj osem liniek z Bratislavy a Košíc na juh Európy a do Izraela. Nové pravidelné linky namiesto pôvodných charterov ponúkne Travel Service aj z Prahy. Ide o spojenie na letisko Funchal na Madeire, na grécky ostrov Samos, portugalské Faro, do gréckej Prévezy, čiernohorskej Podgorice alebo bulharskej Varny. Už o niekoľko dní spustí dopravca linku na moskovské letisko Šeremetevo, krátko potom začne s letmi na londýnske letisko Gatwick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona