Smartfóny Apple môžu získať funkcie mobilných platobných terminálov

NETKY.SK • 3 August 2020, 19:33 • 2 min
Smartfóny Apple môžu získať funkcie mobilných platobných terminálov

WASHINGTON - Spoločnosť Apple získala startup Mobeewave, ktorý vyvíja technológiu, ktorá umožňuje použitie smartfónov ako mobilných platobných terminálov.

slovakia

left justify in out

Nová technológia

Spoločnosť Apple Inc. získala kanadský fintech startup Mobeewave Inc. Informovala o tom agentúra Bloomberg. Mobeewave má desiatky zamestnancov a Apple si udržal tím, ktorý pokračuje v práci z Montrealu.

 

Mobeewave vyvíja technológiu, ktorá podľa zdrojov Bloombergu dokáže zmeniť telefóny iPhone na mobilné platobné terminály. Technológia umožňuje kupujúcim spracovať platbu priložením platobnej karty alebo iPhonu k inému smartfónu. Systém pracuje s aplikáciou a nevyžaduje hardvér mimo čipu Near Field Communications (NFC), ktorý iPhony zahŕňajú od roku 2014.

 

img

 

Mobeewave na svojej webovej stránke zobrazuje príklad toho, ako funguje technológia. Používateľ zadá sumu transakcie, potom zákazník priloží svoju platobnú kartu k smartfónu. Ten okamžite spracuje platbu.

 

Prečo Apple kúpil startup

Spoločnosť Apple sa k dohode o kúpe startupu nevyjadruje. "Apple občas nakupuje menšie technologické spoločnosti a spravidla nehovoríme o našich zámeroch ani plánoch," uviedol hovorca amerického IT giganta.

 

Apple zvyčajne kupuje startupy, aby integrovala ich technológiu na svoje produkty. Integrácia Mobeewave by mohla nechať kohokoľvek s iPhone prijímať platby bez ďalšieho hardvéru.

 

 

Spoločnosť v roku 2014 pridala do iPhone digitálnu peňaženku Apple Pay, čo používateľom umožňuje platiť za fyzický tovar pomocou priloženia mobilu do POS-terminálov.  Apple Pay je na Slovensku dostupná od 26. júna 2019.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies