FOTO SmartBike vám zlodeji len tak ľahko neukradnú

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 19:25 • 2 min
FOTO SmartBike vám zlodeji len tak ľahko neukradnú

AMSTERDAM - Holandský výrobca Vanmoof predstavil pravdepodobne najinteligentnejší bicykel na svete, ktorý dostal názov SmartBike.

slovakia

left justify in out

Výrobca dokonca tvrdí, že ich bicykel vám už nikto neukradne, respektíve ho vždy nájdete. Sebavedomé vyhlásenie podporili faktom, že vám dajú nový, ak by sa vám ho nepodarilo nájsť.

Ako je to možné?

Bicykel má totiž v sebe GPS modul zabudovaný priamo do rámu a práve preto Vanmoof verí, že každý jeden kus dokážu lokalizovať kdekoľvek na svete.

Ak by sa to len predsa stalo, tak vám spoločnosť vráti 1000 eur. Aj podľa tejto sumy je jasné, že spoločnosť si je istá svojím produktom. Jeden zo zakladateľov spoločnosti VanMoof Taco Carlier povedal: "Riziko by malo byť na výrobcovi, nie na majiteľovi bicykla."

 

img

Aby spoločnosť znepríjemnila zlodejom život ešte viac, tak bicykle SmartBike budú vybavené bezkľúčovým zámkom, ktorý sa dá aktivovať diaľkovo alebo telefonicky. Okrem GPS modulu budú vybavené aj počítačom, ktorý spoľahlivo odmeria každú trasu aj vašu rýchlosť.

Ďalší inteligentný prvok je umiestnený na prednom kolese, ktorý dokáže ukladať energiu z bicyklovania a napájať ňou ostatné elektronické súčasti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona