Smäd Bratislavčanov pomáhalo hasiť rekordné množstvo vody z cisterien

NETKY.SK • 7 August 2015, 10:31 • 2 min
Smäd Bratislavčanov pomáhalo hasiť rekordné množstvo vody z cisterien

BRATISLAVA - Dosiaľ rekordný počet dní, až 15, boli v priebehu tohtoročného leta v centre Bratislavy k dispozícii cisterny s pitnou vodou. Obyvatelia i návštevníci hlavného mesta, ktorí sa takýmto spôsobom mohli osviežiť v tropických horúčavách, vypili doteraz viac ako 16.000 litrov vody.

slovakia

left justify in out

Hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Alexander Buzinkay pripomenul, že cisterny pristavuje BVS na základe rozhodnutia magistrátu vtedy, ak tri dni po sebe teplota prekročí 30 stupňov Celzia. "Vzhľadom na predpoveď počasia budú k dispozícii aj v najbližších augustových dňoch a rekordný počet dní ich využitia sa tak ešte zvýši," povedal Buzinkay.

 

Cisterny sú pristavené na Hlavnom námestí a Poštovej ulici, od 10.00 h do 17.00 h. Ich obsluha ponúka vodu do plastových pohárov, záujemcovia si ju však môžu nabrať aj do vlastných pohárov či fliaš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies