Služobný pes odhalil v aute vyše 26-tisíc cigariet

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 17:21 • 2 min
Služobný pes odhalil v aute vyše 26-tisíc cigariet

VYŠNÉ NEMECKÉ - Služobný pes colníkov odhalil v špeciálne upravenom aute vyše 26-tisíc cigariet. Nelegálny dovoz 26 640 kusov cigariet odhalili colníci ešte vo štvrtok 4. júla poobede na hraničnom priechode Vyšné Nemecké v okrese Sobrance. Finančný únik na cle a daniach je v tomto prípade 3 621,32 eura, ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová.

slovakia

left justify in out

Cigarety colníci objavili počas kontroly osobného auta s ukrajinskými evidenčnými číslami. Vodič - občan Ukrajiny - deklaroval, že dováža len jednu škatuľku cigariet v rámci povoleného limitu. Služobný pes však colníkom signalizoval, že tabak je vo viacerých miestach v aute. Následná podrobná kontrola odhalila nelegálny dovoz 26 640 kusov cigariet. Išlo o čínske cigarety balené po 20 kusov. Nelegálne cigarety boli ukryté v konštrukčných dutinách a špeciálne upravených úkrytoch v predných a zadných, pravých aj ľavých dverách vozidla, v zadnom nárazníku, podbehoch na pravej aj ľavej strane, v palivovej nádrži a konštrukčných dutinách nad zadným kolesom vozidla.

Colníci prípad odovzdali vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy, ktorý vzniesol obvinenie zo spáchania trestného činu pre porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru podľa trestného zákona. Ukrajinského občana vzali do väzby a na základe rozhodnutia súdu zo soboty 6. júla bol vyhostený zo Slovenskej republiky na štyri roky, dodala Baloghová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona