Službu Western Union môžu ľudia využiť na 602 pobočkách pôšt

NETKY.SK • 16 November 2016, 15:07 • 2 min
Službu Western Union môžu ľudia využiť na 602 pobočkách pôšt

BRATISLAVA - Službu na prevody peňazí Western Union môžu ľudia využiť na 602 poštách po celom Slovensku. Slovenská pošta totiž podľa hovorkyne Ivety Dorčákovej rozšírila počet pobočiek, na ktorých je táto služba pre spotrebiteľov prístupná.

slovakia

left justify in out

"Služba Western Union umožňuje rýchle prevody peňazí neobchodnej povahy medzi fyzickými osobami, bez potreby mať otvorený bankový účet," opísala Dorčáková. Ľudia môžu takto peniaze posielať v rámci Slovenska alebo z a do takmer 200 krajín po celom svete.

 

"Hlavnou výhodou služby Western Union je jej rýchlosť. Prijímateľ si môže peniaze vyzdvihnúť už do 20 minút od ich odoslania z ktoréhokoľvek miesta na svete," priblížil generálny riaditeľ pošty Róbert Gálik. Táto služba je podľa jeho slov zároveň bezpečným spôsobom posielania peňazí, keďže na Slovensku môžu posielať a prijímať peniaze iba ľudia od 18 rokov s platným dokladom totožnosti a na základe jedinečne generovaného identifikačného kódu - MTCN.

 

Najčastejšie sa pritom podľa pošty takto posielajú sumy do 200 eur. Predstavujú takmer 80 % všetkých transakcií. "Na Slovensko najviac platieb prichádza z Veľkej Británie, nasleduje Nemecko, Česká republika, Rakúsko a USA," vymenovala Dorčáková. Naopak, zo Slovenska ľudia najčastejšie posielajú peniaze do Českej republiky, Srbska, Rumunska a Veľkej Británie.

 

Pošty, na ktorých je najväčší obrat transakcií Western Union, sú prevažne na východe Slovenska. Napríklad v Michalovciach, Fiľakove, Vranove nad Topľou v Spišskej Novej Vsi či v Rimavskej Sobote.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona