SĽUK uvedie premiéru nového hudobno-tanečného programu Krajinka

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 11:45 • 2 min
SĽUK uvedie premiéru nového hudobno-tanečného programu Krajinka

BRATISLAVA - Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK) prichádza s premiérou nového komorného hudobno-tanečného programu Krajinka, ktorý uvedie v dňoch 13. a 14. apríla na svojej domovskej scéne v Divadle SĽUK v Rusovciach.

slovakia

left justify in out

Krajinka predstavuje dynamickú, pestrofarebnú koláž ľudovej hudby, piesní a tancov z viacerých etnografických oblastí Slovenska. Program tak odráža neobyčajne bohatú a stále živú rôznorodosť tradičnej ľudovej kultúry na Slovensku, s ktorou sa dodnes stretávame pri rôznych tradičných tanečných a speváckych príležitostiach (svadby, krstiny, rodinné oslavy, tanečné zábavy), ale aj v štylizovanom scénickom spracovaní (folklórne súbory, folklórne festivaly a pod.) na vidieku i v mestách.

 

Poslaním SĽUK-u je vytvárať umelecké, výchovné a vzdelávacie programy, ktoré rôznymi úrovňami štylizácie, spôsobmi interpretácie a umeleckého spracovania nadväzujú na folklórne prejavy a ktoré pristupujú k tradičnej ľudovej kultúre Slovenska ako k svojmu hlavnému inšpiračnému zdroju.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona